Villiä ja kummallista?

Luen hiljalleen Creative writing -teosta, joka herättää paljon ajatuksia ja siten ansaitseekin tulla luetuksi hiljalleen. Tämän päivän ajatus heräsi siitä, miten teoksen mukaan luovan kirjoittamisen julkilausumattomana tavoitteena on herättää kirjoittajissaan villeyttä, outoutta ja kummaa.

Luovan fiktiivisen kirjoittamisen kohdalla ajatus onkin ainakin osin ymmärrettävissä. Mutta entä silloin kun puhutaan luovasta tietokirjoittamisesta?

Voiko tietokirjoittaja heittäytyä villiksi? Ja mitä se sitten tarkoittaisi?

Teoksen mukaan luovan kirjoittamisen ohjauksen tarkoituksena on auttaa outoa ja vierasta tulemaan esiin kirjoituksen lävitse tai mukana. Einstein taas näki, että kaikki todellinen taide tai tiede synnyttää tunteen mysteeristä.

Ehkä kyse on siitä, ettei kirjoittajan innovatiivisuutta ja inspiraatiota kahlita ja kesytetä. Että tarjotaan mahdollisuus itse yrittää ja ehkä epäonnistuakin. Miten muutoin tunnistaisi onnistumisen?

Teoksen yksi tärkeä sanoma on, että kaikki kirjoittaminen – hyvin tehtynä – on luovaa. ”Olemme kaikki villimpiä kuin mitä annamme ymmärtää!”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.