Alustavaa kenttään tutustumista

Alunperin tutkimushankkeeni Yhdessä kuviteltu tieto -sivustolla julkaistu teksti kenttämatkasta mm. Hengen ja tiedon messuille.

Yhdessä kuviteltu tieto - Co-imagined knowledge

Olen tehnyt syys-lokakuussa kaksi, varovaisesti arvioiden kenttätyöksi määriteltävää päivää. Ensin matkustin yhdessä Jaanan kanssa Jyväskylään, jossa osallistuimme Ruusu-ristin temppelillä järjestettyyn luentotilaisuuteen. Eilen vietin päivän Helsingissä, Hengen ja tiedon messuilla. Lähdin matkaan yksin, mutta tapasin päivän aikana tuttuja ja loppupuolen päivästä vietin Susannen kanssa.

Kumpaakin päivää luonnehtii osallistuva havainnointi, painopiste havainnoinnissa. Keskustelin ihmisten kanssa, mutta en haastatellut ketään. Tein havaintoja, rakensin verkostoja sekä hahmotin alustavaa kuvaa tutkimuskentästä.

Esittäydyin uskontotieteilijäksi ja kerroin tarkemmin hankkeestamme niille, jotka siitä kysyivät. Ruusu-ristin temppelillä osallistuin tilaisuuteen samoin kuin muutkin: kuuntelin esitystä, osallistuin kahvihetkeen ja keskustelin muiden kanssa. Hengen ja tiedon messuilla olin osallistuva siinä mielessä, että kiertelin, katselin, keskustelin ja kuuntelin, kiinnostuneena kaikesta ja kaikista, mutta en siinä mielessä, että olisin osallistuntun maksullisiin tai maksuttomiin toimintoihin: mietiskelyyn, rukouspalveluun, hierontoihin, aurakuvaukseen, selvänäkijöiden tai tarot-korttien lukijoiden tarjoamiin palveluihin tai arkkienkelimeditaatioon.


Ehkä haluan edetä varovasti; ensin vain katson ja kuuntelen, ennen kuin uskaltaudun henkilökohtaisesti kohtaamaan tai kokemaan itselleni uusia…

View original post 701 more words


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.