Menneiden elämien kuvittelu

Yhdessä kuviteltu tieto - Co-imagined knowledge

Minulle ja kollegalleni tarjoutui mahdollisuus osallistua regressioterapiaan. Aihe oli meille kummallekin vieras, mutta tartuimme kiinnostuneina tilaisuuteen. Itse olin kuullut regressioterapiasta Perttu Häkkisen haastatellessa A. W. Yrjänää radio-ohjelmassa, ja lapsuuden muistoina psykiatri Reima Kampmanin herättämästä mediakohusta.

Googlaamalla löytää helposti lukuisia regressioterapiaa tarjoavia tahoja. Niissä kerrotaan, että kyseessä on terapeutin ohjaamamielikuvamatka, jossa rentoutuneena otetaan vastaan alitajunnasta välittyviä tietoja menneistä elämistä. Tämä tieto voi auttaa ratkaisemaan tässä elämässä ilmenneitä ongelmia tai ainakin tarjota syyn tämän elämän vastoinkäymisille tai kärsimyksille.

Regressioterapia asettuu vahvasti vaihtoehtoisten hoitojen, uushenkisyyden ja rajatiedon kentille. Siksi olimmekin siitä kiinnostuneita.


Koska tilanne oli outo ja aavistuksen pelottavakin, sovimme tapaamisen yliopiston työhuoneeseen. Terapeutti oli minulle vieras, mutta olin varautunut melko persoonalliseen henkilöön, joka habituksensa puolesta oli helppo sijoittaa rajatiedon kentälle. Pelottava hän ei ollut, vaan hyvin tarkka ja yksityiskohtainen kuvatessaan terapian kulkua ja tarkoitusta.

Regressioterapiassa ei vaivuta hypnoosiin, vaan pyritään itse vaipumaan syvän rentoutuneeseen tilaan, mikä käy helpoiten mukavassa…

View original post 321 more words


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.